BOARD OF DIRECTORS
August 22, 2018
High School Library
I. Call to Order
II. Flag Salute
III. Approval of Minutes: August 8, 2018
IV. Approval of Agenda: Additions, Modifications or Changes
V. Consent Agenda (6:05 PM) 05 min. ACTION
Resignation: Wayne Fastabend, Bus driver
Resignation: Rita Polk, Bus driver
Resignation: Randi Towner, Food Service
Recommendation for hire: Gene Arnovitz, CHS Boys Head Tennis Coach
Recommendation for hire: Lucas Foster, CHS Assistant Football Coach
Recommendation for hire: Castley Sierociuk, CCP Teacher .6 FTE
Recommendation for hire: Celine Aston-Smith, CMS 1.0 FTE
ASB Fund #1233-1234 $ 1,054.13
ASB Fund #1235-1236 $ 1,275.00
General Fund #48616-48666 $ 46,307.51
General Fun #48667-48690 $ 8,641.46
Capital Fund #191-193 $110,315.08
Capital Fund #194-197 $ 30,403.31
Cap 2 Retainage #198 $ 5,372.43
Approval of Grant Application
2018-2019 Minimum Basic Education Requirement Compliance
Dian Hartono via The Benevity Community Impact Fund donated $697.50 to the CHS CTE Media program.
Port Townsend Paper Corporation donated $3,200.00 to the CHS Football program.
VI. GOOD NEWS AND RECOGNITION (6:10 PM) 10 min. INFORM
Summer Facility Support
Superintendent Rick Thompson would like to thank our facility staff and our custodian substitutes for their hard work preparing facilities for our staff and students.
The Superintendent will report on a Community Café he recently attended with the Prevention Coalition.
VII. PUBLIC COMMENT (6:20 PM) 10 min. INFORM
The Chimacum School Board welcomes input from the public during the designated portion of tonight’s agenda. Comments will be limited to three minutes per speaker. Only those who have signed in can be recognized by the Board Chair. In accordance with the Open Public Meetings Act, the Board will not respond to the public comments about items that are not on the agenda.
VIII. STUDENT DIRECTOR REPORT (6:30 PM) 05 min. INFORM
IX. REPORTS AND RECOMMENDATIONS (6:35 PM) 15 min. ACTION
A. Art Clarke will present the July 2018 Balance Sheet and Budget Status Report.
B. IT Director, Beau Young will provide an update on the technology improvements, including accessibility, laptops, projectors, and wireless support.
X. SUPERINTENDENT’S REPORT (6:50 PM) 20 min.
A. Levy results INFORM
The Superintendent will provide a final vote tally for the August 7 Capital Levy.
B. Fall Thought Exchange INFORM
The Superintendent will discuss the fifth community digital engagement.
C. Academic Improvement Plan INFORM
The Superintendent will explain actions leading to increased student achievement.
Photo of Administration Team - CEL Retreat, August 14, 2018
XI. BOARD MEMBER REPORTS (7:10 PM) 10 min. INFORM /DISCUSS
A. Directors LuAnn Rogers and Jack McKay will report on the August 20 Jefferson County Education Partnership meeting.
B. Board of Distinction (Robert Bunker and Jack McKay)
Board members will discuss the application responsibilities and timelines for the Board of Distinction Award.
C. Regional School Safety & Security Networking Breakfast
The Board will discuss if any of the members will attend the breakfast on September 24, 2018, 7:30-9:30 AM. The breakfast will be held at the Kitsap Golf and Country Club.
XII. EXEMPT MEETING (7:20 PM) 30 min. NO ACTION
The board will convene in an Exempt Session to discuss contract negotiations.